Lees de leukste shopblogs!

DIY, Home

Hoe maak je zelf pilaren voor in huis?

Zou je graag een leeg hoekje in je woonkamer willen vullen als een echte creatieveling? Maak in simpele stappen je eigen pilaren voor maar een paar tientjes!

Wat heb je nodig?

Materiaal:

 • Vuurhout  
 • Verf
 • Grondverf
 • Lijm

Apparatuur:

 • Schuurmachine / schuurpapier
 • Boormachine
 • Schroeven
 • Zaagmachine /zaag
 • Meetlint

Aan de slag!

Het resultaat na stap 2.
 1. Bepaal als eerste hoe hoog je de pilaren wilt hebben. Meet het precies, zodat je kan beginnen met het snijden van het hout. Snij het hout in vier lange stukken voor de poten en acht kleine stukken voor de verbinding van de pilaar. Gebruik een platte stuk hout voor de bovenkant.  
 2. Schroef en lijm waar nodig de onderdelen aan elkaar. Nu heb je een volledig pilaar.
 3. Begin met het schuren van het hout voordat je begint met verven. Dit doe je, zodat het verf zich goed kan hechten aan het hout. Op deze manier zal de verf van de pilaren niet kwetsbaar zijn voor een stootje.

4. Klaar met schuren? Dan is het tijd voor de grondverf. Breng twee lagen grondverf aan. Dit heeft een functie als hechtingslaagje tussen het hout en afwerklaagje. Wacht totdat het eerste laagje gedroogd is voordat je de tweede laag aanbrengt van de grondverf.

5. Nu is jouw pilaar helemaal klaar voor de finishing touch! Nadat de grondverf helemaal gedroogd is, kan jij starten met het verven van je pilaar in de gewenste kleur. Bedenk van te voren welke kleur pilaren goed zou passen in jouw interieur. Ook hiervoor geld dat het aanbrengen van twee laagjes het beste resultaat geeft! Wacht zo nodig totdat het bovenste laag verf goed gedroogd is voor gebruik.

6. Helemaal klaar? Geniet nu van jouw zelfgemaakt pilaren! Plaats deze pronkstukken in een geschikt hoekje. Style het af met bijpassende potten met planten. Nu heeft jouw woon en/of eetkamer een ware eye catcher!

Geef een reactie