Lees de leukste shopblogs!

Home, Interieur

De ideale gordijnopstelling voor een luxe sfeer in huis!

Zijn jouw gordijnen toe aan vervanging en zou je graag je woonkamer willen verrijken met een luxe sfeer? In dit artikel lees je de perfecte gordijn combinatie!

De basis

Voor een elegante basis zijn zachte tule gordijnen zeer geschikt voor elk raamtype. Tule is verkrijgbaar in verschillende fijnheden, van jute-achtig lint tot zeer fijn gaas. Zo kan jij bepalen of je een wat stoerder of chiquer uitstraling wilt hebben in je interieur. Een fijne eigenschap van tule is dat het half doorzichtig is. Zo schijnt de zonlicht prachtig naar binnen!

Privacy

Hou jij ervan om bijvoorbeeld ‘s avonds meer privacy te hebben in huis? In dit geval is het super handig om achter de tule stof rolgordijnen te nemen. Dit maakt het mogelijk om wanneer je het wilt jouw woonkamer helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Hierbij is het je aangeraden om de rolgordijn in dezelfde kleur te nemen als de tule gordijnen, zodat het niet vloekt met elkaar.

De finishing touch

Met chique overgordijnen geef je je simpel maar elegante tule gordijnen een luxe karakter. Van satijn tot aan velours, de opties voor het kiezen van een stof is oneindig. De trend van nu is zeker weten overgordijnen van velours stof. Hang ze aan de zijkanten van het raam. Als je de voorkeur geeft aan gordijnen tot aan de vloer, dan zul je merken dat je woning optisch hoger lijkt.

Gordijnen ophangen

Om je gordijnen op te hangen zijn er een aantal manieren. Voor het luxe beeld dat je wilt creëren zijn chromen gordijnroedes het mooist. Het glanzende effect van chroom geeft een glamorous aan jouw woonkamer. Maak de tule- en overgordijnen vast met bijpassende ringen aan de roede en klaar is kees!

Geef een reactie