Lees de leukste shopblogs!

Gezondheid

Kopen van voedingssupplementen; waar let je op?

Gezond leven wordt steeds belangrijker in ons leven. Helemaal wanneer we weten dat we veel ouder worden dan onze ouders en hun ouders. Het is mogelijk om gezond oud te worden. Zeker als je gezond eet en voldoende sport. Door goed voor ons lichaam en onze hersenen te zorgen is het mogelijk om op een gezonde manier oud te worden. Kies voor aanvullende voedingssupplementen als waardevolle aanvulling op het eten. Er zijn veel verschillende soorten voedingssupplementen. Het is belangrijk om de juiste supplementen te kiezen. Waar moet je dan op letten? We delen graag onze tips.

Waarom kiezen voor vitamines?

Synthetische vitamines zijn betaalbaarder dan plantaardige vitamines. Ze zijn compacter en het is gemakkelijker om ze te nemen. De dure supplementen zijn trouwens niet altijd beter dan de normale voedingsstoffen en natuurlijke vitamines. Een plant heeft vaak nog veel meer te bieden dan de specifieke vitamines die in een supplement gebruikt worden. Wist je trouwens dat van de wateroplosbare vitamines het grootste deel uitgeplast wordt? De vetoplosbare vitamines hebben hier geen last van. Het is dus beter om deze in een supplementvorm te nemen.      

Waar moet je op letten bij een supplement?

Het is belangrijk om supplementen te kopen welke plantaardig zijn. Een plant heeft veel meer te bieden dan een specifieke vitamine alleen. De antioxidanten werking van vitamine C uit de acerola bessen zijn sterker dan de losse vitamines C. De natuur weet precies hoe het beste uit het beste verkregen wordt. Neem een synthetische vitamines of mineralen. Ze zorgen sneller voor een belasting op de lever dan de natuurlijke vitamine supplementen. Het is ook beter om de plantaardige te nemen in plaats van de dierlijke supplementen. Weet dat duurder niet altijd beter is. Vaak betaal je puur voor het merk. Merkt je lichaam hier echter ook wat van? Het is belangrijk om de juiste supplementen te nemen welke een aanvulling zijn voor je lichaam. De prijs is voor het lichaam niet belangrijk.

Supplementen voor spiergroei

Veel mensen nemen ook aanvullende supplementen om meer spiergroei te krijgen. Denk hierbij aan eiwit poeders en shakes. Ook creatine is populair. Let echter wel op de creatine bijwerkingen. Het is belangrijk om voor het nemen van een voedingssupplement ook op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen. Het is beter om hier geen last van te krijgen. Door goed op de doseringen te letten en de mogelijke bijwerkingen is het gemakkelijker om te stoppen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de supplementen een aanvulling zijn met een extra resultaat.   

De verschillende merken

Er zijn meerdere merken waar je uit kunt kiezen als je een vitamine- of mineralen supplement wilt nemen. Wanneer het allemaal puur plantaardig is met antioxidanten en essentiële oliën en enzymen is het veel beter. Probeer ook alle supplementen eerst. Ga niet blindelings op het merk af. Kijk hoe je lichaam reageert voordat je veel supplementen koop. Soms zijn er ook testverpakkingen. Het is dan mogelijk om te kijken welke van het specifieke soort supplementen jij het prettigste vindt.

Geef een reactie