Lees de leukste shopblogs!

Overig

Dit is de verzorging die een paard nodig heeft

Een paard heeft niet als elk ander dier verzorging nodig. Als je net met paardrijden begint zul je nog niet alles weten. Er zijn een aantal dingen die een paard nodig heeft om een comfortabel leven te lijden. Wil jij weten hoe jij jouw paard goed verzorgd? Dat lees je in dit artikel.

Verzorging

De verzorging van een paard is heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de tanden en de hoeven. De hoeven verzorg je met een hoevenkam, hier haal je mest en modder mee weg. Verder moet je met een roskam het paard borstelen, van de hals naar de staart. Het verbetert ook de bloedsomloop en het masseert de spieren. Om het fijne vuil weg te krijgen is het handig om er daarna nog met een plastieken roskam overheen te gaan. Het hoofd wordt gedaan met een zachte borstel. 

Een lekkere deken

Ook is het belangrijk dat je een paardendeken hebt. De paardendeken leg je over het paard heen om te zorgen dat het paard keen kou vat. Het kan ook zo zou dat er veel vliegjes zijn en dan is een paardendeken ook fijn om het paard daartegen te beschermen. Als het paard zweet is het handig om een zweetdeken om te doen, hierdoor droogt het paard snel op. 

Eten en drinken

Het is belangrijk dat je het paard goede voeding geeft, niet alles is namelijk goed voor een paard. Gezonde opties zijn: gras, hooi en voordroogkuil. Paardensnoepjes kun je ook voeren, maar niet tien per dag, dit geldt ook voor brood. Met fruit moet je oppassen bij paarden, te veel suiker is namelijk niet goed voor een paard. Ook kun je niet alle groenten geven. De groenten die wel goed zijn, zijn boerenkool, broccoli, spinazie en vooral wortelen. 

Geef een reactie