Lees de leukste shopblogs!

Overig

Online een waterontharder kopen

Het kopen van een waterontharder is booming business. Dit is ook niet gek, want volgens de experts zitten er meerdere voordelen aan het installeren van een waterontharder. De afgelopen jaren zijn er veel leveranciers bijgekomen, met het gevolg dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. In dit artikel geven we een aantal tips zodat je voor jouw situatie de geschikte waterontharder aan kunt schaffen.

Het verschil tussen de waterontharders

Een waterontharder kopen: welke is de beste? Dit is een vraag die iedereen heeft die zich op een waterontkalker aan het oriĆ«nteren is.  Voor de consument zijn er doorgaans te soorten waaruit gekozen kan worden, namelijk: de waterontharder op basis van een ionenuitwisselaar en de magnetische waterontharder. Deze laatste soort is erg omstreden omdat de werking ervan nooit volledig is aangetoond. Een magnetische waterontharder kost dan ook niet meer dan 200 euro en moet op de waterleiding worden geklemd. De magnetische werking zal ervoor moeten zorgen dat de kalk niet op de tegels en andere oppervlakten achterblijft. Uit meerdere onderzoeken blijkt dit type waterontharder erg tegen te vallen. De ionische waterontharder is echter wel zeer geschikt en wordt ook daadwerkelijk op de waterleiding aangesloten.

Net zoveel waterontharder merken als kerken

Zelfs als je weet dat je ionenwisselaar wilt hebben dan ben je online nog lang niet klaar, want er zijn wel 5 tot 6 kwalitatieve merken op de markt. Uiteraard heb ik alle merken stuk voor stuk geanalyseerd en kwam ik tot de conclusie dat er geen echte winnaar of verliezer is. Het zijn vooral de persoonlijke voorkeuren die een waterontharder geschikt of minder geschikt maken. Zo kun je bij sommige waterontharder het zoutvat en de machine scheiden. Dit is handig als je de waterontharder in de meterkast wilt plaatsen.

Let goed op de service

Veel waterontharder bedrijven hebben ook een fraaie showroom waar je als consument de hele week naar binnen kunt stappen. Hier kun je vaak een goede inschatting maken van de professionaliteit van het bedrijf. Als je online een waterontharder koopt dan is dit een stuk lastiger. Let dus goed op de uitstraling van de website en lees online een aantal reviews van het bedrijf. Voor de niet zo handige lootgieter is het vaak ook verstandig om te vragen of ze de ontharder ook komen installeren. Dit bespaart de meeste consumenten namelijk een hoop frustratie en een avondje dweilen met de kraan open.

Geef een reactie