Lees de leukste shopblogs!

Gezondheid

Hoe behaal je je fitnessdoelen?

Nieuwe jaar, nieuwe voornemens waaronder zoals altijd: fit worden. Elk jaar zie je in het eerste kwartaal een drukte in de sportscholen, omdat mensen eindelijk een begin willen maken om weer eens fit te worden. Echter, wordt het na een tijdje lastig om het bij te houden en zie je de drukte al gauw weer afnemen. Hoe zorg je ervoor dat je dit gedurende het hele jaar volhoudt (en zelfs daarna)? Lees gauw verder!

Doelen stellen

Voordat je begint is het belangrijk om doelen te stellen. Wat wil je nou precies bereiken? Fit worden is namelijk een breed begrip, dus is het een aanrader om dit wat concreter uit te schrijven voor jezelf. Wil je sterker worden? Wil je je conditie verbeteren? Wil je afvallen? Of wil je het puur doen omdat je er plezier uithaalt? Zodra je dit voor jezelf hebt kunnen vaststellen, kun je verder met de volgende stap hieronder!

Inspiratie opdoen

Als je een beginner bent, is het zeer moeilijk om zelf een begin te maken met een training. Wat werkt het best voor jou? Wat ga je leuk vinden of vind je leuk? Een manier om hieruit te komen is door hulp te vragen aan een trainer in de sportschool. Tegenwoordig kun je gebruik maken van gratis intake gesprekken waar dit allemaal wordt besproken en je vervolgens wordt begeleidt zodat je een begin kunt maken.

Echter hoef je hiervoor niet per se naar de sportschool te gaan, omdat je tegenwoordig ook genoeg voorwerpen kunt aanschaffen om thuis zelf aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld gewichten aanschaffen, resistance bands, maar ook apparatuur bij de fitwinkel in Naaldwijk. Mocht je bijvoorbeeld in het zuidwesten van het land wonen? Dan kun je ook een crosstrainer in Zeeland aanschaffen en zo langzamerhand je eigen gym in huis gereedmaken.

Voeding

Wat veel mensen denken is dat je alleen fit wordt en blijft door goed en voldoende te bewegen of je lichaam kapot te zweten in de sportschool. Echter, is dit niet correct. Het is zeer belangrijk om een 70-30 of zelfs 80-20% balans te houden in je routine. Dit houdt in dat je of voor 70% of voor 80% moet letten op je voeding en voor 30% of 20% op de hoeveelheid beweging.

Geef een reactie