Lees de leukste shopblogs!

Overig

Alles over golfen

Om te beginnen is golf simpelweg het slaan tegen een klein balletje, in een aantal holes, in zo’n min mogelijk slagen. Je wilt graag beginnen met het spelen van golf, maar wat houdt het golfspel precies in en waar moet je als beginnen opletten? In dit artikel krijg je meer informatie over deze twee vragen.

Golfkleding 

Op de golfbanen zijn een aantal etiquette wat betreft golfkleding. Iedere golfbaan heeft zo zijn eigen regels, maar veel regels hebben overeenkomsten met elkaar. Op de meeste banen is het verplicht om een kraagje te dragen. Voor de vrouwen geldt: een lange of korte broek, of een rok tot aan de knie. Voor de mannen geldt: een lange broek of een Chino. Golkleding voor heren verschilt dus met de kleding voor de vrouw.

Golfregels 

Golf klinkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het niet. Er zijn namelijk veel regels! Daarnaast eist het veel techniek en vaardigheden. We hebben hier alvast de 7 belangrijkste golfbal regels op een rijtje gezet:

  • Regels 1: Er is geen straf als je bal per ongeluk jou of je equipment raakt;
  • Regels 2: Schade op de greens van spikemarks, schoenen of dieren mag gerepareerd worden;
  • Regels 3: Als je in een rechte lijn naar achteren dropt, mag je de bal niet dichter bij de hole droppen dan het referentiepunt;
  • Regels 4: Je moet droppen in de dropzone (de bal moet er landen) en je moet spelen vanuit de dropzone;
  • Regels 5: Je partner (in een foursome, greensome of fourball) mag niet recht achter je staan als je je stand inneemt;
  • Regels 6: Er is geen ‘meldingsplicht’ als je een bal wil identificeren of wil bekijken of hij beschadigd is, maar de bal moet wel worden gemarkeerd;
  • Regels 7: Er is geen straf als je bal bij een put vanaf de green de vlaggenstok raakt.

Geef een reactie