Lees de leukste shopblogs!

Overig

Snowboard set kopen, waar moet ik op letten?

Als je gaat snowboarden wil je een fijn board tot je beschikking hebben. Ongeacht of je het voor de eerst keer op een snowboard staat of dat je al jaren snowboard. Echter zijn er bij het kopen van een snowboard een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wat is bijvoorbeeld een goed board en waar moet je op letten bij het kopen van een snowboard? Deze vragen worden tijdens dit artikel voor je beantwoord. 

Verschillende soorten snowboards 

Voor elke specifieke vorm van snowboarden is een specifiek soort board. Voordat je een snowboard gaat huren of kopen is het belangrijk om je af te vragen wat je ermee gaat doen. Daarom lichten wij een aantal stijlen verder voor je toe:

  • All mountain: Een All Mountain snowboard is ontworpen voor gebruik onder alle sneeuwcondities en pisteomstandigheden. Een groot deel van de snowboarders kiest een All Mountain board vanwege de mogelijkheden. Als je voor het eerst gaat snowboarden en je weet nog niet welke kant je op wil, dan is een All Mountain snowboard de beste keuze.
  • Freestyle: Een freestyle snowboard is ontworpen om truckjes mee te doen. De voorkant en de achterkant van het bord zijn gelijk aan elkaar, maar wel een stuk korter dan een andere snowboard. Het board is echter minder geschikt om op hoge snelheid mee de piste af te cruisen.
  • Freeride: Het freeride snowoard is ontworpen voor boarders die veel snowboarden in poeder sneeuw. De freeride variant is meestal wat stijver en langer dan de freestyle boarden. De vorm van het board is gemaakt om één kant op gestuurd te worden door diepe sneeuw.

Conclusie 

Het blijft spannend, een snowboard kopen. Het is niet goedkoop en je koopt iets op basis van tips en adviezen. Zoek daarom van te voren genoeg informatie zodat je zeker weten de juiste keuze kan maken. 

Geef een reactie