Lees de leukste shopblogs!

Home, Koken & Tafelen

Eten laten bezorgen? Hier moet je aan denken!

Pizza bezorgen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Nederlanders steeds vaker eten thuis laten bezorgen. Hierbij blijft de ultieme favoriet pizza. Hoewel er langzaam ook steeds meer vraag naar gezonde alternatieven, sushi, Thais en vegetarische gerechten ontstaan. Vroeger waren het vooral de carrièremakers die eten lieten bezorgen. Inmiddels zijn het vooral jongeren onder de 30 jaar die eten bestellen. Ook onder gezinnen met jonge kinderen en senioren neemt de populariteit voor maaltijdbezorging toe.  
Behoor jij ook tot de bovenstaande doelgroepen en vind je het stiekem een feestje om jezelf op een heerlijke (afhaal)maaltijd te trakteren? Dan weet je waarschijnlijk precies de food places near me te vinden. Maar weet je ook waar je op moet letten bij het afhalen of laten bezorgen van gerechten? Wij zetten een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje. 

Bestel alvast vooruit 

Wat gaan we eten vandaag? Het is bij veel bezorgservices mogelijk om alvast vooruit te bestellen. Hierbij geef je een tijd door waarop de bestelling bezorgd moet worden, zodat je zeker weet dat deze op tijd in huis is. Zo voorkom je lange gezichten als de bestelling nog even op zich laat wachten. Dit is niet alleen de ideale optie als je van je werk wegrijdt en er zeker van wil zijn dat je straks direct kunt aanschuiven, maar ook als je met kleine kinderen bent is dit natuurlijk perfect. Iedere ouder weet immers dat enorme trek niet bepaald voor vrolijke gezichten zorgt. Zeker op drukke dagen is dit een verstandige keuze.

Bespaar op extra kosten 

Vind je het heerlijk om af en toe de lekkerste gerechten van jouw favoriete restaurant thuis te laten bezorgen? Maar vind je dit vaak te prijzig, waardoor je het minder vaak doet dan je zou willen? Dan zijn er gelukkig verschillende manieren om op de kosten te besparen. 

Bekijk bijvoorbeeld goed hoe hoog de bezorgkosten zijn. Vaak hanteren restaurants een minimumbedrag waarbij ze gratis thuis bezorgen. Als je slechts enkele euro’s van dit bedrag verwijderd bent, kan het soms voordeliger zijn om nog iets extra’s bij te bestellen. Zo betaal je uiteindelijk niet alleen minder, maar geniet je ook nog eens van een extra gerecht of een lekker toetje. 

Bedenk tevens goed wat je écht moet bestellen en welke dingen slechts optioneel zijn. Zo vragen veel restaurants de hoofdprijs voor een extra blikje frisdrank of bakje saus. Dit terwijl dit vaak dingen zijn die je zelf ook in huis hebt. Je kunt daarom eenvoudig besparen door deze dingen links te laten liggen. 

Probeer verschillende cuisines uit 

Wil je eten bestellen? Stap dan eens uit je eigen comfortzone en bestel iets wat je nog nooit gegeten hebt. Het grootste voordeel van eten bestellen is dat je over een enorm groot aanbod beschikt. Hierdoor kan je eenvoudig verschillende cuisines proberen. Laat je verrassen en inspireren door de verschillende wereldkeukens. Hiermee prikkel je niet alleen je smaakpappillen, maar geniet je ook nog eens over nieuwe inspiratie om in je eigen keuken uit te proberen.

Geef een reactie