Lees de leukste shopblogs!

Overig

Ouderwetse openhaard, nieuwerwets haardhout

Een kachel in huis is hartstikke leuk, en afgezien van de functionaliteit, brengt het ook een gezellige sfeer in huis. Je moet bij het stoken van een openhaard wel letten op de veiligheid. Daarin speelt het soort hout dat je stookt een grote rol. Je kan ouderwets naar de bouwmarkt om haardhout aan te schaffen, dan ben je meestal wel zeker van haardhout van goede kwaliteit. Alleen gaat, net zoals bij zo’n beetje alles tegenwoordig, ook het kopen van haardhout steeds vaker online.

Het belang van goed haardhout

Daar schuilt wel een gevaar in. Je kan niet vóór de koop van het haardhout met eigen ogen bekijken wat voor een haardhout het is en van welke kwaliteit het is. Dat is belangrijk, want door slecht haardhout kunnen roestresten en teer ontstaan in de schoorsteen. Hierdoor wordt de ruimte minder goed verwarmd en bovendien kunnen teer en roestresten schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook komt er bij slecht gedroogde haardhout meer gifgassen vrij die schadelijk zijn voor de natuur.

Tips voor het online kopen van haardhout

Om er toch zeker van te zijn dat online gekochte haardhout van goede kwaliteit is, moet je op een aantal dingen letten. Allereerst kun je kijken of de aanbieder van het haardhout een certificaat bezit dat het haardhout lang genoeg én goed gedroogd is. Verder kun je ook even door de reviews spitten of er veel negatieve reacties bij zitten, dan weet je namelijk ook genoeg. Kijk ook even of de levertijd niet te lang is, dat zegt meestal ook wat over de betrouwbaarheid van de aanbieder. Maar normaal gesproken moet het haardhout ook online van goede kwaliteit zijn. Ik koop nu al een tijdje mijn haardhout online, dit doe ik bij verschillende partijen en het haardhout is bijna altijd van goede kwaliteit geweest.

Geef een reactie