Lees de leukste shopblogs!

Beauty

5 tips tegen pluizige krullen

Voor iedereen met natuurlijk krullen een herkenbaar probleem; pluizende krullen. En als het eenmaal pluist, zijn krullen lastig weer in model te krijgen en is een bad hair day dichterbij dan je denkt.

Veel mensen met natuurlijk krullen vragen zich af; hoe komt het dat mijn haar gaat pluizen? En welke producten kan ik het beste gebruiken om pluizend haar te voorkomen en de herstellen. In dit artikel praten we jou helemaal bij over het voorkomen en herstellen van krullen die pluizen. Zodat jij weer kan genieten van natuurlijke krullen in optimale conditie.

Oorzaak van pluizende krullen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om pluis bij de bron aan te pakken. De oorzaak van pluizende krullen zit vaak in de verstoorde hydratatie van het haar. Eenvoudig gezegd; het haar is te droog. In combinatie met een hoge luchtvochtigheid zijn pluizende krullen een garantie. De buitenste laag van het haar neemt het vocht uit de lucht op en veroorzaakt pluis.

Andere oorzaak van pluis is een verstoorde proteïne balans. Bij veel pluis en kroes bevat het haar teveel proteïne. Dit kan komen omdat je haarverzorgingsproducten gebruikt waar veel proteïne in zit. 

Zo voorkom je een bos pluizende krullen

Het voorkomen en behandelen van pluizende krullen begint natuurlijk met het voorkomen van pluis. Zorg dus voor een goede hydratatie en proteïne balans. Om de haareigenschappen te testen adviseren wij je de Curly Girl Methode testen van CGproducten.nl te doen.

Een satijnen kussensloop

Slapen op een te ruwe kussensloop is ook een veroorzaker van pluis. Ruwe kussenslopen van katoen maken het haar ruw en dat zorgt voor kroes. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een kussensloop van satijn te gebruiken. Satijn is veel minder ruw en lekker zacht. Je krullen zullen je dankbaar zijn.

Stop met verven, kleuren en bleken

Een leuk kleurtje in je haar staat misschien leuk. Maar wist je dat dit beschadigend kan zijn voor je haar? Met name voor natuurlijke krullen. De chemicaliën beschadigen de buitenste laag van het haar.

Te heet wassen en föhnen

Ben je gevoelig voor pluis? Was dat je haar niet met te heet water. En was je haar vooral niet te vaak. Verder is het gebruik van een goede fohn of diffuser belangrijk en raden we je aan een goede borstel te gebruiken. Wij zijn fan van de Denman Brush borstels.

Geef een reactie