Lees de leukste shopblogs!

Home

Pofbroeken voor yoga (of als zomeroutfit)

Pofbroeken zijn de perfecte broeken voor meerdere doeleinden. Zo zijn ze heel comfortabel wat tijdens yoga heel erg van pas komt. Maar naast yoga kun je de broeken natuurlijk ook gewoon op een zomerse dag op straat dragen. Pofbroeken zijn gemaakt van een zachte stof, zit wat wijder rond je benen en is smal aan de onderkant bij de enkels. Daardoor poft de broek als het ware. En dat verklaart dan weer de naam. Ze zijn er in lange variant maar ook driekwart. Met de broek kun je hele leuke outfits creëren.

Geschiedenis van de pofbroek

De pofbroek komt uit Azië. Zo’n 2000 jaar geleden was de broek hier een traditioneel kledingstuk wat dagelijks door mannen en vrouwen werd gedragen. Pas in de 20e eeuw kwam de pofbroek naar het westen. Die trend was destijds van korte duur. Maar dankzij onder meer de rapper M.C. Hammer en zijn single (+ videoclip!) U Can’t Touch This’ uit de jaren ‘90, werd de pofbroek weer immens populair. Vooral onder jongeren in de hiphopscene. De broeken zijn nog steeds populair. Ook naast yoga. In de afgelopen jaren zijn er vele modellen op de markt verschenen.

Broeken zeer geschikt voor yoga

We noemden het al eerder: de pofbroeken zijn heel erg geschikt voor de meeste vormen van yoga. Dit dankzij de wijde pasvorm en het lichte materiaal. Er is veel stof om lekker vrij in te kunnen bewegen. Doe je aan poweryoga? Dan raden we je een yogalegging aan. Want die hoeveelheid stof van de pofbroek – ook wel harembroek genoemd – kan dan juist weer in de weg zitten als je een actievere vorm van yoga beoefent. Zoals onder andere poweryoga dus. En dan is een legging net weer wat handiger.

Creëer je eigen kledingstijl

Het leuke aan de pofbroeken is ook dat er zoveel diversiteit aan kleuren, prints en modellen zijn. Geïnspireerd door die landen waar dit kledingstuk elke dag gedragen wordt, hebben de broeken zeer uiteenlopende stijlen. Kies voor levendige prints zoals bloemen en stippen of de rustigere varianten in effen kleuren. Zoals oker geel, paars of blauw.

Je kunt de broek dan ook heel mooi combineren met verschillende t-shirts, truien of andere tops. Zo creëer je elke keer weer een andere look. Sportief, casual en stijlvol tegelijk. Bijvoorbeeld met een leuk stel sneakers eronder. Draag het dan ook gerust op een zomerse dag op weg naar de supermarkt of naar vrienden. Maar ook om lekker thuis in om te rommelen. Genieten van de comfort kan dus overal.

Hippe look met pofbroek

Houd je dus van een ontspannende stijl – of dit nou op de yogamat is of ver daarbuiten – dan zijn pofbroeken echt iets voor jou. Zoals gezegd kun je ze heerlijk voor in huis dragen, met yoga of bij warm weer in eigen land of op vakantie met zon, zee en strand. Combineer ze met leuke sneakers, wat sieraden of een leuke top (t-shirt of trui). Pofbroeken zijn er in kleuren als blauw, rood, paars, groen en in verschillende patronen.

Geef een reactie