Lees de leukste shopblogs!

Overig

Van lenzenvloeistof veranderen? Zo maak je de juiste keuze

Als jij problemen met je lenzen ervaart, dan kan dat door de lenzenvloeistof komen. Er worden verschillende soorten vloeistof aangeboden en deze worden gemaakt voor verschillende soorten lenzen en verschillende soorten ogen. Het spreekt voor zich dat je vloeistof uitkiest die past bij je lenzen, want je kunt niet hetzelfde product gebruiken voor harde- en zachte lenzen. Daarna is het belangrijk dat je een lenzenvloeistof neemt die past bij jouw type ogen. De onderstaande informatie helpt je bij het vinden van de beste vloeistof voor optimaal draagcomfort.

Heb je nieuwe lenzenvloeistof nodig?

De eerste vraag die je jezelf stelt is of je probleem door je vloeistof komt of door je lenzen. Dat is soms lastig vast te stellen en daarom is een bezoek aan de opticien altijd een goed idee. Deze kan je adviseren over de reden waarom je lenzen niet lekker zitten, kan je vertellen welk type ogen je hebt en of het veranderen van lenzenvloeistof de oplossing biedt. Bespreek ook met je opticien hoe je je lenzen onderhoudt. Soms kunnen problemen voortkomen uit verkeerd gebruik en zijn deze gemakkelijk op te lossen met een beetje voorlichting. Algemene klachten die voorkomen als gevolg van de verkeerde vloeistof zijn: rode-, droge-, geïrriteerde- en jeukende ogen, slecht zicht en zelfs oogontsteking.

Maak een keuze

Vervolgens ga je op zoek naar een lenzenvloeistof die bij jouw type ogen past. Heb je droge ogen, dan is het goed om een vloeistof uit te kiezen die specifiek extra hydrateert. Zijn je ogen geïrriteerd, jeuken ze en heb je last van oogontsteking, dan is het goed mogelijk dat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen die in lenzenvloeistof aanwezig zijn. Je kunt dan een speciale vloeistof uitproberen op basis van peroxide. Zorg ervoor dat je altijd een vloeistof koopt die past bij het type lenzen dat je draagt en koop eerst een klein flesje.

De vloeistof testen

Je hebt een nieuwe vloeistof uitgekozen en nu kun je deze gaan uitproberen. En ook al heb je veel aandacht besteed aan het maken van je keuze, het blijft een gok. Daarom koop je eerst een klein flesje, probeer je de lenzenvloeistof twee weken uit en ga je daarna weer naar je opticien. Deze kan beoordelen of je ogen goed op de vloeistof reageren en jij hebt je eigen ervaring waarmee je bepaalt of de vloeistof je situatie verbetert of juist verslechtert. Is het laatste het geval, dan kies je een andere vloeistof en doe je hetzelfde, net zo lang tot je tevreden bent.

Het belang van goede vloeistof

Het bovenstaande proces kan even de tijd kosten, maar is die tijd meer dan waard. Met de juiste lenzenvloeistof zitten je lenzen niet alleen veel comfortabeler, je ogen zijn ook een stuk gezonder. Daarom is het belangrijk om je opticien te betrekken bij je keuze. Heb je de juiste vloeistof gevonden, bestel dan een aantal flesjes online. Dat is gemakkelijker, maar online vind je ook de beste prijs. Goede lenzenvloeistof bestel je bij Lens2Day!

Geef een reactie