Lees de leukste shopblogs!

Home

Wasbare luiers: goed voor het milieu en goed voor jouw baby

Het maakt niet uit of je kiest voor wasbare luiers of wegwerpluiers, luiers zullen altijd een groot deel uitmaken in de eerste maanden van de opvoeding. Een pasgeboren baby kan met gemak tien luiers verslijten op één dag en normaliter wordt het pas zindelijk wanneer het rond de 21 maanden oud is. Het is dus wel te constateren dat je in deze maanden zeker een goede voorraad luiers nodig hebt. Om te voorkomen dat je prullenbak na één dag al vol zit, en jouw voetafdruk op het milieu wordt verkleind, zijn wasbare luiers een ideaal alternatief.

De wasbare luiers

Een baby zal rond de 8000 schone luiers nodig hebben om tot volledige zindelijkheid te komen. Dit is een groot getal. Daarnaast zal jouw baby dag in dag uit een luier dragen, dus het is belangrijk dat je materiaal gebruikt die het risico op irritaties zo minimaal mogelijk maakt. Een van de manieren om dit te garanderen, is door gebruik te maken van wasbare luiers. De wasbare luiers zijn ontworpen om langdurig mee te gaan en zijn daarom dus herbruikbaar. Er zijn van allerlei verschillende stijlen en materialen te vinden binnen de wasbare luiers, zodat jij kan kiezen voor een wasbare luier die echt past bij jou behoeften. Sommige hebben bijvoorbeeld een waterdichte hoes en andere hebben een afneembaar binnenstuk. Ook zijn de luiers in verschillende materialen en motiefjes beschikbaar.

Natuurlijke stof

Natuurlijke stoffen zijn stoffen die zijn gemaakt van planten of dierlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan katoen, linnen of wol. Hoewel deze materialen iets duurder zijn, krijg je er wel een hogere kwaliteit voor terug. Natuurlijke stoffen staan namelijk bekend om hun luchtigheid. Vooral tijdens de warme dagen is het belangrijk dat jouw baby niet oververhit raakt of een geïrriteerde huid krijgt van hitte wat niet weg kan. Door wasbare luiers te gebruiken van natuurlijke stoffen kan deze hitte gemakkelijk het lichaam verlaten en blijft het niet vasthangen tussen het lichaam en de luier. Doordat de stof bestaat uit natuurlijk materiaal, kies je ook voor een meer milieuvriendelijke optie.

Synthetische stoffen

Synthetische stoffen zijn stoffen die zijn geproduceerd door de mens. Ze zijn vaak goedkoper dan natuurlijke materialen, maar zijn een stuk beter in het vasthouden van geurtjes en hitte. Het materiaal waar de wasbare luier uit is gemaakt heeft veel invloed op het absorptievermogen. Een synthetisch materiaal heeft vaak een slechte absorptie, waardoor het in de meeste gevallen een minder geschikt materiaal is voor deze luiers.

Milieuvriendelijkheid

Veel ouders zullen vooral geïnteresseerd zijn in wasbare luiers doordat ze erg milieuvriendelijk zijn tegenover wegwerp luiers. Door gebruik te maken van deze luiers voeg jij niets toe aan de afvalhoop, tegenover meer dan 8000 luiers als je gebruik maakt van wegwerp luiers. Wegwerp luiers kunnen eeuwenlang op een stortplaats blijven. Op de webshop van Billenboetiek vindt je een groot assortiment aan deze luiers. Je vindt er ook alle informatie over de verschillende materialen en verschillende voordelen. Om een goede bijdrage te geven aan het milieu en om huidirritaties op jouw baby te voorkomen, zijn wasbare luiers de uitkomst.

Geef een reactie