Lees de leukste shopblogs!

Home

Slapen met het grootste gemak

Eenpersoonsbed

Want zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet! Zeker niet wanneer je jouw favoriete apparatuur maar niet met rust kunt laten. Maar er zijn meer oorzaken.

Je denkt dat het geen kwaad kan en dat je je tablet of smartphone – desnoods laptop of MacBook weg weet te leggen wanneer het daar echt tijd voor is. De realiteit is helaas meestal behoorlijk anders. Wat inhoudt dat je in de uren dat je moet slapen nog even met je Instagram, Twitter, Facebook of je e-mail bezig bent. En dan pas kun je sla- oh nee, wacht Netflix heeft ook nog wat leuks. Dat heeft natuurlijk ook nog enige prioriteit, hè?

Het resultaat is dat je brein daar wakker van blijft. Je nachtrust wordt dan ook ernstig ingekort, hoe veel schaapjes je maar denkt te zullen gaan tellen.

Dus.

Dat moet anders.

Houd je in!

We hebben al aangegeven dat beeldschermen funest zijn voor degenen die de Dromenland Express tijdig willen halen. Maar ook letterlijke consumptie kan je slaap in de weg gaan zitten. Laat snacks en ander voedsel dus staan in de laatste delen van de avond. Anders is je maaginhoud nog niet goed gezakt en blijft het daar beneden onrustig. Je wordt misschien niet direct misselijk maar je buik kan je wel wakker gaan houden. Dus wacht met drinken en eten totdat je weer koffie mag zetten en een broodje smeren om de dag mee te beginnen! Of hoe je ontbijt er ook maar precies uitziet, dat is voor iedereen uiteraard weer anders.

In den beginne…

…was er niets. En dus ook geen licht. Een groot gebrek daaraan is voor veel mensen een behoorlijke vereiste om goed te kunnen slapen. Zoals we zeiden, licht – zeker dat van beeldschermen – houdt je brein in staat van paraatheid, terwijl het eigenlijk rust hoort te hebben. Daar moet bij worden gezegd dat een monitor een heel ander effect heeft dan een nachtlampje of binnenkomend licht van de zon, maan of een straatlantaarn. Maar toch wil je die bronnen waarschijnlijk wel zo goed mogelijk blokkeren.

Slaap je niet in een eenpersoonsbed maar juist in een groter ledikant naast iemand anders? Gezellig! Maar het kan natuurlijk zijn dat hij of zij er andere slaapgewoontes op nahoudt en juist meer licht nodig heeft. Degene die juist duisternis behoeft kan in dat geval een slaapmasker dragen, zodat iedereen tevreden is.

Bodem

Wat voor soort en vorm jouw bed moet hebben, bepaal jij natuurlijk lekker zelf. Zolang het maar een perfecte matras heeft en voldoende ondersteuning biedt aan je hoofd en nek. Die moeten volledig in het verlengde van elkaar liggen en horizontaal gezien helemaal recht zijn – zeg maar waterpas. Zoek daar deze onderdelen dan ook op uit. En gebruik ook een bijpassende lattenbodem, het liefste zelfs eentje die je naar wens kunt verstellen.

Lekker slapen alvast!

Geef een reactie