Lees de leukste shopblogs!

Overig

Veel en voordelig versturen

Als webshop verstuur je liefst zoveel mogelijk pakketten en je wilt natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn aan verpakkingsmaterialen. Goedkope dozen bijvoorbeeld worden veelvuldig gebruikt omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende formaten Voor alle producten is wel een geschikt verzenddoos te vinden. Ook worden de te verzenden producten goed beschermd door de stevige randen. Ook is het op de meeste dozen heel eenvoudig om bijvoorbeeld je bedrijfslogo of een boodschap voor de klant te drukken. 

Het juiste opvulmateriaal

Maar een stevige buitenkant alleen is niet voldoende. Je hebt ook opvulmaterialen nodig, voor de verzending van breekbare producten, of voor kleine producten in een te grote verpakking. Door opvulmateriaal zoals bubbelfolie te gebruiken, voorkom je dat producten gaan schuiven of onderweg beschadigd raken. De lege ruimte in een te grote verpakking wordt eenvoudig opgevuld.

Welke verpakkingsmaterialen zijn er nog meer?

Zakken

Plastic verzendzakken zijn ideaal om kleding mee te verzenden. Over het algemeen passen deze zakken door de brievenbus, dit is afhankelijk van het formaat en gewicht. De klant hoeft zo niet thuis te blijven en hoeft ook niet later bij de buren aan te bellen. Jij als webshop bespaart op verzendkosten, omdat de meeste zakken gewoon met de post mee kunnen. De eisen voor een verzendzak die door de brievenbus kan zijn: niet groter dan 38 x 26,5 x 3,2 centimeter en niet zwaarder dan twee kilo.

Enveloppen

Bij enveloppen denk je misschien vooral aan de uitvoering waar kaartjes in zitten maar er zijn er nog veel meer verkrijgbaar. Zo ook luchtkussenenveloppen voorzien van bubbelfolie, waar vooral kleine materialen zoals sieraden en electra-onderdelen goed in passen. Deze verzendingverpakkingen passen uiteraard door de brievenbus, wat jou als webshop veel geld scheelt. 

Brievenbusdozen     

Deze dozen worden vaak ingezet bij het versturen van kaarten, catalogi en boeken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse formaten, variërend van A6 en A5 tot A4.   Zo hoef je niet meer onnodig groot te verpakken. Een tip van ons is om je verpakking persoonlijk te maken voor jouw bedrijf. Wat wil je uitstralen? Met een uitgedachte layout vertel je een verhaal. Zo wordt de verpakking herkenbaar voor de klant en geef je hem of haar het gevoel dat er een cadeautje klaar ligt. 

Tape 

Als je alle bestellingen netjes in dozen verpakt hebt, wil je ze natuurlijk stevig sluiten. De juiste tape is dan erg belangrijk. De verschillen liggen in het materiaal. PVC tape heeft bijvoorbeeld een zeer sterke kleefkracht, terwijl acryl tape lijmresten achterlaat.

Geef een reactie