Lees de leukste shopblogs!

Beauty

De voordelen van collageen

Er wordt steeds meer bekend over collageen en de positieve invloed op het lichaam

Er wordt de laatste jaren steeds meer bekend over collageen en de positieve werking die dit eiwit heeft op verschillende onderdelen en aspecten van het lichaam. Met deze ontwikkeling komen er ook steeds meer producten beschikbaar, waarmee je de collageen behoefte verder kan aanvullen.

Het lichaam maakt vanaf een jaar of 30 steeds minder collageen aan, maar heeft nog wel behoefte aan dit cruciale eiwit. Met specifieke voeding is deze behoefte vaak deels wel te bevredigen en zijn er diverse vlees- en visproducten die voldoende collageen bevatten. Ook voor de niet vleeseters zijn er sommige notensoorten en bladgroentes die collageen bevatten. Vooral op latere leeftijd houdt het lichaam vrijwel op met het aanmaken van collageen en zijn ook supplementen een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat je voldoende collageen opneemt.

Collageen wordt met recht een supereiwit genoemd

Er wordt regelmatig naar collageen gerefereerd als supereiwit en dat is niet zonder reden. Collageen is namelijk bepalend en belangrijk voor een ongekend aantal processen in het lichaam. Collageen is eigenlijk een verzamelnaam van een speciaal soort eiwit dat ook weer in verschillende types kan worden onderverdeeld.

Type I, II en III zijn echter het meest voorkomend en hebben de grootste impact. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het soepel houden en functioneren van de pezen, spieren en gewrichten, tot het elastisch houden van de huid en zelfs voor de conditie van de hart en bloedvaten.

Er zijn geen bewijzen dat collageen werkt bij uitwendig gebruik

Viscollageen is een van de soorten collageen die veel wordt gebruikt in collageen supplementen en heeft over het algemeen een goede en efficiënte werking, omdat dit zeer snel door het lichaam wordt opgenomen. De meeste collageen supplementen worden verkocht in poedervorm en zijn zowel bij de drogist als in verschillende webshops te krijgen. Collageen poeder speelt ook een belangrijke rol in het gezond houden van de huid, de nagels en het haar op vooral latere leeftijd.

Door deze positieve werking van collageen op deze onderdelen kan de zichtbare veroudering soms vertraagd worden. Tegelijkertijd zijn er ook diverse aanbieders van cosmetische producten die hier een slaatje uit proberen te slaan en reclame maken over collageen verwerkt in bepaalde huid crèmes. Er zijn geen bewijzen dat uitwendig gebruik van collageen ook maar enige invloed heeft en vaak zijn dit dan ook marketingtrucs.

Geef een reactie