Lees de leukste shopblogs!

Overig

Aandachtspunten bij kopen van trailrunschoenen

Het wordt steeds meer populair: trailrunning. In de winter staan er ook ontzettend veel evenementen op stapel voor deze tak van sport. Het is natuurlijk van belang dat je goed naar je schoenen kijkt want je bent natuurlijk wel in het voordeel als je op goed schoeisel loopt. 

Je kan deze schoenen in alle soorten krijgen want je hebt voor elke ondergrond een type schoen. Het is handig om je goed in te lezen voor je tot aankoop overgaat. Waar moet je op letten als je het  online aanbod van trailschoenen bekijken gaat. Op welke grondsoort ga je de schoen het meest gebruiken? En moet je schoen bij nat weer ook voldoen? Het is dan ook belangrijk om naar het profiel van de schoenen te kijken. Je moet wel bedenken dat een schoen met veel grip het vaak wat minder goed doen als je langere trails gaat maken. Je zal hierin dus een middenweg moeten vinden. 

Kies de juiste schoen

Het afwisselende karakter van de diverse landschappen maken trails leuk. Het is een goed idee om een schoen te kiezen die jou voldoende ondersteuning geeft maar ook stevigheid bij de enkels. Kies ook niet een te stijve schoen want dat loopt gewoon erg irritant. Hoe wil je dat de schoen zicht houdt qua bovenwerk? Wil je een schoen die ademt of kies je liever een waterafstotende stof? Als je last hebt van zweetvoeten dan is het fijn als je een schoen hebt die ademt maar ja een waterafstotende stof is ook wel fijn. Aan jou de keuze. Lees hier ook nog meer tips voor het kopen van de juiste hardloopschoenen.

Comfort en gewicht van de schoen

Waar je ook nog op moet letten is het gewicht van de schoenen. Als je echt snel wilt zijn dan moet je zorgen dat je een comfortabele maar niet zo zware schoen aanschaft. Voor de snelle lopers geldt dus dat het wel belangrijk is om je even te oriënteren wat je echt belangrijk vindt. Het is natuurlijk wel zo dat als je voor een lichte schoen kiest je wel rekening moet houden dat de stabiliteit een stuk minder is. Het is soms beter om voor de iets zwaardere lopers te kiezen en voor wat meer comfort.