Lees de leukste shopblogs!

Overig

Opblaasboot kopen? Welke soorten zijn er allemaal

Opblaasboot kopen? Welke soorten zijn er allemaal

Je hebt besloten dat je een opblaasboot wilt kopen. Een opblaasboot is vreselijk handig als je naar het strand of naar een meer gaat, want een opblaasboot is makkelijk te vervoeren en neemt weinig ruimte in beslag. Ook als je thuis de boot weer opbergt. Maar welke opblaasboot kun je het beste kopen? De keuze is reuze en wij kunnen ons het goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij de verschillende soorten opblaasboten voor je op een rijtje.

De keuze is afhankelijk van wat je met de boot wilt doen

Wil je gewoon een bootje om op het water rond te dobberen? Dan heb je voor een weinig geld een leuke opblaasboot die je aan de waterkant opblaast en kunt gebruiken. Een stevige opblaasbare roeiboot is weer handiger als je op verkenning gaat! Deze boten bieden meer comfort en zijn eenvoudiger te besturen. En dan er ook nog speciale opblaasbootjes voor kinderen. 

Opblaasbootjes voor de allerkleinsten

Zelfs voor de allerkleinsten zijn er leuke opblaasbootjes verkrijgbaar. Deze bootjes zijn ontzettend klein, maar bieden wel genoeg comfort voor je peuter of kleuter. Deze bootjes zijn makkelijk en snel op te pompen en zijn ook verkrijgbaar met leuke prints en in leuke kleurtjes. Daarnaast zijn er ook bootjes in bijzondere vormen, zoals die van een eenhoorn. En er zijn bootjes die op autootjes lijken! Het leukste aan deze bootjes is dat er een stuurtje aanwezig is. Zo hebben de kleintjes het idee dat ze het bootje zelf besturen. Er zijn zelfs bootjes waar een waterpistool aan vastzit. Zo kunnen kinderen tijdens het dobberen andere bad gangers onder vuur nemen met heerlijk verfrissend water!

Opblaasboot om te dobberen

De standaard opblaasboot om lekker mee te dobberen is in verschillende maten verkrijgbaar. Kleinere bootjes zijn geschikt voor 1 tot maximaal 2 personen, maar zijn niet geschikt voor als je met het hele gezin het water op wilt. Dan heb je meer aan een grotere opblaasboot die meer gewicht kan dragen en ook meer ruimte beschikbaar stelt. Grote opblaasboten worden vaak ook geleverd met peddels zodat de boot ook goed te besturen is.

Opblaasbare roeiboot

De opblaasbare roeiboot is in de regel stevig en groot. Zodat je echt op verkenning kunt gaan. Eventueel met meerdere personen. Deze boten worden standaard geleverd met roeispanen zodat je de boot eenvoudig kunt besturen. Iets hogere golven kan de boot eenvoudig trotseren en je hebt te allen tijde het comfort dat je wenst. Voor recreatieve en avontuurlijke doeleinden is de opblaasbare roeiboot het meeste geschikt.

Opblaasbare kajak

De opblaasbare kajak wordt alsmaar populairder en dat is niet zo vreemd. Een kajak is een vrij groot en lomp object dat lastig te bergen en te vervoeren is, maar een opblaasbare kajak biedt dan uitkomst. Zo kun je toch lekker kajakken en het iets wildere water trotseren. Opblaasbare kajakken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Zo kun je opblaasbare kajakken voor één persoon of meerdere personen aanschaffen. Opblaasbare kajakken worden ook geleverd met roeispanen. Benieuwd naar de andere mogelijkheden wanneer je deze zomer wilt gaan watersporten? Bekijk dan gauw het volledige assortiment op Summertoys.nl.