Lees de leukste shopblogs!

Home

Een rouwboeket bestellen voor een uitvaart

Wanneer er onverhoopt een dierbare is komen te overlijden, kunt u een rouwboeket bestellen om op gepaste en attente wijze stil te staan bij het overlijden en uw deelneming over brengen. Een rouwboeket bestellen en aanbieden kan een prettige manier zijn om een boodschap over te brengen die zich maar moeilijk in woorden laat uitdrukken. Het is immers voor veel mensen lastig om gedurende de periode van rouw de juiste woorden te vinden om hun gevoelens tot uitdrukking te brengen. In dergelijke gevallen zijn bloemen vaak een goede uitkomst. Zo ook voor het rouwboeket. Een rouwboeket bestellen doet u voornamelijk gebaseerd op uw eigen voorkeuren, al zijn er natuurlijk wel bepaalde voorwaarden waaraan een rouwboeket meestal voldoet. Daarom vertellen we u in dit artikel graag wat meer over het rouwboeket. 

Rouwboeket bestellen: wat is belangrijk om te weten?

U kunt een rouwboeket bestellen om in het geval van het overlijden van een dierbare stil te staan bij de herinneringen die u heeft aan de overledene, of om uw medeleven en deelneming over te brengen aan de nabestaanden van de overledene. Bij het samenstellen van het rouwboeket is het dan ook vooral van belang dat het boeket past bij de nagedachtenis aan de overledene. Wat betreft de vorm is het vaak zo dat een rouwboeket aan de onderkant vlak is. Hierdoor kan het boeket netjes neergelegd worden op of naast de kist van de overledene zonder dat het boeket achteruit gaat in kwaliteit door het liggen. Tevens is het rouwboeket vaak voorzien van een lint met daarop een tekst gericht aan de overledene, de nabestaanden, of voorzien van de namen van de nabestaanden die het boeket uitgekozen hebben ter nagedachtenis aan de overledene. 

Bloemen en kleuren in een rouwboeket

In de meeste rouwboeketten zullen we rozen terugvinden. Gaat u een rouwboeket bestellen, dan zult u de roos dan ook veel tegenkomen als optie om in uw boeket te verwerken. Rozen zijn door hun schoonheid zeer geschikt om te gebruiken bij gelegenheden waarin we stilstaan bij het overlijden van een persoon die ons zeer dierbaar is. Naast de roos vinden we ook vaak de minder bekende alstroemeria terug in het boeket. Ook het blad van de aspidistra en het zogenaamde appelblad zijn veel terugkerende elementen in een rouwboeket. Uiteraard bent u verder natuurlijk vrij in de keuze voor bloemen, indien er bijvoorbeeld een bloem is die een speciale betekenis heeft voor u of de overledene. 

Een rouwboeket bestellen 

Vaak zijn de dagen voor en na een begrafenis of ander soort uitvaart een behoorlijk heftige, drukke en natuurlijk droevige periode. U wilt in deze tijd niet al te veel aan uw hoofd hebben en vooral voor de nabestaanden kan het organiseren van het afscheid de nodige drukte met zich mee brengen. Wat dat betreft is het goed om te weten dat u bij uw lokale bloemist of online een rouwboeket bestellen kunt dat vervolgens volledig verzorgd bij u of de nabestaanden afgeleverd wordt. Op deze manier kunt u zich bezighouden met de belangrijkere zaken in een dergelijke droevige periode.