Lees de leukste shopblogs!

Home

Wat maakt een Omega Speedmaster nou zo mooi?

Wat maakt een Omega Speedmaster nou zo mooi?

Als je wel eens hebt gekeken naar verschillende soorten horloges, dan zijn een aantal verschillende merken je vast wel eens opgevallen. Zo heb je natuurlijk het zeer bekende merk Rolex, maar je kunt ook voor veel andere bekende merken gaan. Een Omega Speedmaster bijvoorbeeld is zeker geen horloge dat onder doet voor andere horloges. Naast het feit dat dit een horloge betreft dat gewoon heel goed in elkaar steekt, ziet het er ook ongelooflijk goed uit.

Een Omega Speedmaster is iconisch

Een van de redenen waarom mensen graag een Omega Speedmaster aanschaffen, heeft te maken met de iconische stijl die het met zich meedraagt. Een van de redenen waarom een Omega Speedmaster zo iconisch wordt gevonden, heeft te maken met de stijl van het horloge. Het is namelijk een horloge dat er tijdloos uitziet en de polsen van heel veel mensen heeft versierd. Dit speelt daarom ook zeker een rol in waarom dit horloge dan zo iconisch wordt gevonden.

Zeer nauwkeurige uurwerken

Daarnaast kun je er ook zeker niet omheen dat Omega gewoon horloges maakt die van ongelooflijk hoge kwaliteit zijn. Dit geldt dus zeer zeker ook voor een Omega Speedmaster. Mocht je dus overwegen om een Omega Speedmaster aan te schaffen, dan hoef je je zeker geen zorgen te maken over de kwaliteit van je nieuwe horloge. Dit zit namelijk echt wel goed. Als het voor jou erg belangrijk is dat je altijd op je horloge kunt bouwen en er op kunt vertrouwen, dan is een uurwerk van Omega zeker geen slechte keuze.

Rijke geschiedenis

Ook het verhaal achter de Omega Speedmaster is erg mooi en dit draagt dan ook zeker bij aan het feit dat men dit dus als iconisch horloge beschouwt. Het doel van dit specifieke horloge was namelijk om een uurwerk te creƫren wat het ook in heel intense omgevingen goed zou blijven doen. Specifiek was het bedoeld om autocoureurs een horloge te geven dat altijd goed de tijd zou blijven aangeven, ondanks al het trillen en schudden van de wagen. Vandaar dat het ook handig kon zijn om de snelheid aan te kunnen geven met een horloge en daarom werd er ook een tachymeterschaal in het horloge ingebouwd. Het is dus zeker niet zomaar een willekeurig horloge wat dan om je pols zou hangen.

Vintage Masters | De toonaangevende dealer in authentieke uurwerken

Ruimtereis

Daarnaast valt er ook nog wel een leuk verhaal te vertellen over de rol die een Omega Speedmaster heeft gespeeld in de ruimte. NASA heeft namelijk best wel een tijdje gezocht naar horloges die de extreme G-krachten en andere zaken in de ruimte kunnen verdragen. Vele horloges zijn afgevallen en uiteindelijk is gekozen voor de Omega Speedmaster. Het is daarom onder andere het eerste horloge dat ooit op de maan is geweest en is daardoor zeker wel iconisch te noemen. Er zijn dus zeker wel wat redenen te bedenken waarom je zelf ook voor een Speedmaster zou willen kiezen, zoals de mooie uitstraling, maar het verhaal erachter blijft toch ook wel erg mooi.