Lees de leukste shopblogs!

Overig

Tips voor het online kopen van gebruikte goederen

Ik winkel bij uitverkooprekken en tweedehandswinkels als onderdeel van mijn sobere levensstijl, maar ik heb altijd geaarzeld om online marktplaatsen zoals Marktplaats en Amazon te gebruiken. Naast de goede vondsten, hoor je nog steeds horrorverhalen over oplichting, stalking en anderszins slechte ervaringen.

Hier een aantal tips voor het kopen van gebruikte goederen via het internet.

1 Ga er niet vanuit dat het item dat u bekijkt nog te koop is

Ik heb deze vroeg geleerd. Ik weet niet waarom mensen hun producten laten staan nadat ze zijn verkocht, maar ze doen dit vaak. Het is vervelend, maar het is iets dat je tegenkomt als je een goede deal wilt vinden. Je eerste stap moet altijd zijn om te vragen of het artikel nog te koop is. Het voelt vervelend om dit elke keer te doen, maar het bespaart de mentale energie van het berekenen van uw aanbiedingsprijs, evenals de emotionele betrokkenheid van het krijgen van uw hart op iets dat niet langer beschikbaar is.

2 Wees niet bang om een ​​lagere prijs te vragen

Net als in een rommelmarkt, hebben verkopers in deze digitale markten de neiging om hun prijzen hoog in te stellen omdat ze verwachten te onderhandelen, low-ball aanbiedingen met tegenaanbiedingen te ontmoeten totdat beide partijen tevreden zijn dat ze een fatsoenlijke deal hebben. Uiteindelijk bepaalt de markt hoeveel een bepaald item waard is, niet hoeveel de verkoper ervoor heeft betaald. Zo heeft bijvoorbeeld Remco van TechNinja €200 extra korting gekregen op zijn gebruikte Asus ZenBook UX410UA-GV221T, puur door te onderhandelen.

Geef een reactie