Lees de leukste shopblogs!

Overig

Tips voor het kopen van een rouwboeket

rouwboeket

Het verliezen van een dierbare is voor veel mensen natuurlijk het ergste wat er is. Hoe ziek of iemand ook is, alleen al het idee om iemand voor altijd te moeten missen is natuurlijk een hard gelach. Om ervoor te zorgen dat jij een dierbare de allerlaatste eer kunt bewijzen, is het natuurlijk ontzettend fijn dat er een waardig afscheid plaatsvindt. Bij dit afscheid horen logischerwijs ook bloemen. Afhankelijk van de wens van de overledene en ook van de nabestaanden, kan er worden verzocht om te kiezen voor een bepaalde kleur. Een bepalende factor in deze is de relatie van jezelf in afstand tot de overledene. Er zijn namelijk een aantal ongeschreven regels, die je dient te respecteren. Ga jij dus rouwbloemen bestellen, dan is het zaak om rekening te houden met onderstaande zaken.

Respecteer de wens van de familie

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als het respecteren van de wens van de familie. Het kan heel goed zijn, dat ze absoluut niet willen dat er bloemen bij de kist worden gelegd, maar dit alleen mag worden gedaan door de directe nabestaanden. Ook kan het zijn dat er wellicht wordt verzocht om te kiezen voor een kleurrijk boeket. Kortom, alles is mogelijk. Juist daarom is het ontzettend belangrijk dat je ten alle tijde de wensen van de nabestaande respecteert. Twijfel je of wat jij wilt doen wel goed is, dan is er natuurlijk maar één mogelijkheid om hierachter te komen en dat is door het gewoon te vragen. Je wilt het namelijk niet op je geweten hebben, dat je straks iets doet, waar je later spijt van krijgt.

Vraag advies

Een rouwboeket bestellen is gelukkig niet iets wat je dagelijks doet. Gezien het feit het een hele persoonlijke aangelegenheid is, kun je bij twijfel het beste advies vragen aan een bloemist. Mits je natuurlijk weet wat de wensen zijn. Een bloemist kan je hier namelijk perfect in adviseren, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je de plank volledig misslaat.