Lees de leukste shopblogs!

Overig

Werkbroek kopen

Goede werkkleding is van essentieel belang als je bijvoorbeeld veel buiten werkt of in een bepaalde branche. Een goede werkbroek kopen bijvoorbeeld scheelt je een hoop gedoe tijdens je werk. Wanneer je eenmaal een goede werkbroek koopt kun je er lang mee vooruit, waardoor je niet continu een nieuwe werkbroek hoeft aan te schaffen. Een juiste werkbroek kopen kan wellicht nog een lastige opgave zijn. In deze blog vind je daarom een aantal tips die je kunnen helpen.

Waar moet je op letten?

Het grote verschil tussen een werkbroek en een normale broek is dat een werkbroek speciaal gemaakt is voor het dragen tijdens bepaalde werkzaamheden. Dit maakt een werkbroek ook sterker dan een normale broek. Een werkbroek kopen zorgt dus voor meer comfort, maar ook voor extra bescherming.

De eerste stap waar je naar gaat kijken wanneer je een werkbroek wilt kopen is naar de bescherming. Dit is ook weer afhankelijk van de branche waar je in werkt. Als je bijvoorbeeld met chemische gewasbeschermingsmiddelen werkt, dan is het belangrijk dat je een werkbroek draagt die beschermt tegen vloeibare chemicaliën. Ga je een kas uitspuiten met water, dan wil je natuurlijk graag een waterafstotende werkbroek. Kijk dan naar een werkbroek die goed bescherm is tegen slecht weer en nat kan worden.

Werk je in een koelcel? Dan wil je dat de broek jou beschermt tegen de kou. Ook kun je dan gebruik maken van thermokleding onder je huidige werkkleding. Dit geldt ook voor wanneer je veel buiten werkt. Werken wanneer je het koud hebt is tenslotte geen prettig gevoel.

Juiste werkbroek in de juiste branche

Wil je graag een veilige werkbroek kopen voor binnen een bepaalde sector? Dan kun je aan de hand van een EN-normering precies aflezen waar een werkbroek voor geschikt is. Een EN-normering is een wettelijke normering voor werkkleding. Hieronder vind je een overzicht van verschillende EN-normeringen.

– EN 342: biedt bescherming tegen kou.

– EN 343: biedt bescherming tegen slecht weer.

– EN ISO11612: biedt bescherming tegen hitte en vlammen.

– EN1149-5: heeft elektrostatische eigenschappen.

– EN ISO 11611 / EN470-1: biedt bescherming bij laswerkzaamheden en aanverwante processen.

– EN 13034 / PB[6]: biedt bescherming tegen vloeibare chemicaliën.

– EN ISO 14116: heeft een brandvertragende werking.

– EN 471: heeft een hoge zichtbaarheid.

Tot slot

Een werkbroek kopen is eigenlijk helemaal niet zo’n lastige opgave als het in eerste instantie wellicht lijkt. Het is belangrijk om goed van te voren te weten wat voor werkbroek je nodig hebt in de sector waar je werkt. Daarna komt het neer op het kiezen van de juiste maat en of de broek lekker zit.

Geef een reactie