Lees de leukste shopblogs!

Overig

Alles over de Chinese modewebshop Shein

Je kent vast wel een aantal Chinese webshops, zoals bijvoorbeeld Zaful of Alibaba. Maar heb je ooit gehoord van SheIn? In dit artikel gaan we je meer vertellen over deze Chinese webshop, over hun achtergrond en wat de ervaringen van klanten zijn.

Shein

De modewebshop SheIn bestaat al sinds 2008, al was de naam toen nog Sheinside. In 2015 namen ze de nieuwe naam aan. Dit bedrijf heeft zijn eigen ontwerpers in dienst en ze produceren vooral damesmode voor meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar, tot een leeftijd van ongeveer 35 jaar. Behalve kleding verkoopt SheIn ook schoenen, sieraden en accessoires.

Studentenkorting

SheIn richt zich dus vooral op meisjes en jonge vrouwen, en daarom bieden ze ook een studentenkorting aan. Je moet je daarvoor wel registreren zodat het bedrijf kan checken of je daadwerkelijk studeert. Als dat het geval is krijg je een mooie korting van 40%. Voor studenten met een smalle beurs zou SheIn dus zeer zeker een goede optie kunnen zijn.

Leestip: handige tips voor Shein shoppen

Ervaringen van klanten

Als je op internet gaat zoeken kom je een heleboel reviews over SheIn tegen. Zoals bij elke webshop vind je positieve en negatieve ervaringen. Over de kwaliteit van de geleverde producten is de meerderheid zeer te spreken. De bezorging en levertijd laten soms wel te wensen over. Over het algemeen werkt SheIn samen met vervoerder DHL. Daar lijkt nog wel eens iets mis te gaan. Klanten laten weten dat soms hun pakketten niet of te laat worden bezorgd, en dat het dan lastig is om te kunnen achterhalen hoe dit rechtgezet kan worden. Vaak gaan pakketten voor Nederlandse klanten eerst naar een depot in Belgiƫ, en soms blijft het daar langer staan dan verwacht. SheIn probeert dit overigens wel altijd op te lossen.

Uitgelicht: SheIn alternatief, Zaful, de Chinese online boetiek voor vrouwen

Tot slot

Iets kopen bij SheIn kan zeer zeker een goede optie zijn. Ze maken over het algemeen kwalitatief goede producten die voor een redelijke prijs worden aangeboden, zeker voor studenten die 40% korting krijgen. Houd er wel rekening mee dat je vanaf bepaalde bedragen inklaringskosten, BTW en soms zelfs invoerrechten moet betalen. Ook iets om je te beseffen is dat het om een bedrijf gaat aan de andere kant van de wereld, dus als er iets misgaat dan kan het een tijdje duren voordat het is opgelost. Als je al die zaken in gedachten houdt dan kan het zeker lonend zijn om iets bij SheIn te bestellen.

Geef een reactie