Lees de leukste shopblogs!

DIY

Paracord is zeer geliefd materiaal onder duizenden doe-het-zelvers

We hebben bijna allemaal wel een hobby waar we tijd aan besteden en plezier aan beleven. De een houdt van lezen, de ander bespeelt een instrument en weer een ander houdt ervan om lekker met de handen bezig te zijn en is een zogenaamde doe-het-zelver. Deze laatste groep is nogal een breed begrip en veel mensen denken hierbij aan klussers, maar zaken als het maken van juwelen of sieraden en ook breien en weven kunnen onder de noemer doe-het-zelf worden gecategoriseerd. 

Een van de materialen die door zeer veel hobbyisten gebruikt wordt voor andere het maken van sieraden, is paracord. Dit oersterke touw is ontzettend populair en zien we steeds vaker terug als modeobjecten, maar ook als dierenaccessoires voor de hond of kat.

Paracord werd van origine gebruikt in de productie van parachutes

Paracord is een Engels woord en refereert aan het oorspronkelijke gebruik van dit materiaal, namelijk voor het gebruik in parachutes. Paracord is een nylonkoord dat bestaat uit verschillende draden die door elkaar heen verweven zijn en dit materiaal oersterk maken. Vooral in de tweede wereldoorlog werd dit materiaal veel gebruikt door de paratroepers van de geallieerden. Het voordeel aan dit materiaal, is dat het volledig uit te rafelen is, waarmee je diverse langere sterke koorden hebt die voor tal van zaken gebruikt kan worden zoals het bouwen van een tent. Accessoires die vaak in combinatie gebruikt worden met paracord zijn o.a. d ringen en karabijn haken

Tegenwoordig wordt paracord niet meer gebruikt voor parachutes maar is dit materiaal vooral terug te zien in zelf-maak sieraden en in de survivalbranche.

Paracord is ideaal voor het maken van sieraden en dierenaccessoires

Op onder andere Pinterest en tal van andere hobby sites voor ideeën en inspiratie is paracord terug te vinden. Naast het feit dat dit materiaal uitstekend geschikt is, omdat het zo sterk is zijn er nog meer redenen waarom de populariteit zo groot is. Paracord wordt geleverd in tal van verschillende kleuren en combinaties. De kleuren maken dit materiaal erg aantrekkelijk voor sieraden, omdat je zelf precies de kleuren kan kiezen die passen bij jouw outfit, daarnaast kun je kleuren met elkaar verweven om mooie combinaties te maken. 

Paracord is niet alleen zeer sterk en stevig, maar ook goed bestand tegen elk type weer. Deze eigenschap maakt dit materiaal ideaal voor het maken van dierenaccessoires, zoals bijvoorbeeld een hondenriem of een kattenbandje.

Geef een reactie