Lees de leukste shopblogs!

DIY, Koken & Tafelen

Fondant rollen online kopen om elke taart mee te versieren

Iets te vieren? Dan wil je waarschijnlijk een lekker stukje taart in huis halen om jezelf en je gasten op te trakteren. Of misschien wil je die taart of cupcakes juist zelf gaan maken. En wil je het in dat geval nog feestelijk aankleden? Gebruik dan fondant. Je kunt fondant rollen online kopen of bij je om de hoek. Fondant – ook wel rolfondant – bestaat met name uit suiker en is dus een suikerpasta. Je kunt het gebruiken om je taarten of cupcakes prachtig mee te decoreren. Wil je echt helemaal creatief los gaan? Maak dan van de rolfondant leuke figuren. Eigenlijk is het zonde om daarna de taart aan te snijden en op te eten. 

Kant en klare fondant rollen

Je kunt het zelf gaan maken, maar kant en klare fondant rollen (online) kopen is natuurlijk wel zo makkelijk. Het voordeel is dat het niet plakt dus je kunt er alle kanten mee op. Veel mensen bekleden op deze manier een kindertaart. Bijvoorbeeld met bekende animatiefiguren of andere striphelden. Je bent er eventjes – letterlijk – zoet mee, maar het is wel erg leuk werk. Bovendien: die lach op je kinderen hun gezicht is waar je het allemaal voor doet. En met kant en klare rolfondant scheelt je in ieder geval wel veel voorwerk.

Uiteenlopende creaties maken fondant

Met fondant kun je de meest uiteenlopende creaties maken. Dat doe je door eerst de fondant uit te rollen en daarna te boetseren. Je kunt er ook heel makkelijk een ronde taart mee bekleden. Voordat je fondant gaat gebruiken en het uit de verpakking haalt, is het verstandig om je aanrechtblad met poedersuiker te bestrooien. Zo blijft de fondant niet plakken aan je aanrecht en voorkom je scheuren. Zonde immers. Voordeel van kant en klare fondant kopen is dat je ook zeker weet dat je kwaliteit in huis hebt gehaald. Het gaat niet scheuren. Om de figuren te maken uit de fondant kun je een pizzasnijder gebruiken of handige uitsteekvormpjes. 

Rolondant kun je in vrijwel alle kleuren van de regenboog kopen. Maar ook is het er in zwart of wit. Door af te wisselen met de kleuren krijgt jouw baksel echt een opvallend en uniek ontwerp. Gebruik bijvoorbeeld lichtblauw of lichtroze voor een babyshower. Of maak samen met je kinderen zelfbedachte monsters met groen, geel en rood. Heerlijk om de fantasie lekker de vrije loop te laten gaan!

Werken met rolfondant? Paar tips

  • Strooi eerst wat poedersuiker of poedersuiker op je werkblad. Zo blijft de fondant niet aan de ondergrond plakken. 
  • Kneed de rolfondant even goed door. Dat maakt het zacht en soepel
  • Maak een bal van de fondant, druk deze iets plat en begin met rollen. Iets dikkere laag maakt het makkelijk om mee te werken. Maar maak het niet te dik. Dat is niet lekker.
  • Wil je de fondant op de taart plaatsen? Gebruik een deegroller. Leg het hier overheen en til het geheel zo boven de taart. Op die manier kun je het over de taart draperen.
  • Bewaar de rolfondant luchtdicht. Anders wordt het hard en kun je er niks meer mee.

Waar fondant rollen online kopen?

Fondant rollen online kopen kan bij menig taartenwinkel.  Zoals je hebt kunnen lezen is het er in alle kleuren. Je kunt kiezen voor één kleur, maar het is wel zo leuk om een mix van kleuren te kopen. Vaak is alles op voorraad en kun je het de volgende werkdag al in huis hebben.