Lees de leukste shopblogs!

Overig

Een magazijn inrichten, waar begin je?

Een optimaal ingericht magazijn heeft een plan nodig om deze optimaal te laten functioneren. Bij het inrichten moet al over de verschillende facetten nadacht worden zoals de workflow. Op basis van dit plan kan je gaan beginnen met het inrichten van jouw magazijn. Houdt daarmee wel rekening met regels en wetten van de overheid. Zo moet een magazijn aan bepaalde brandveiligheid en aan de ARBO-wet voldoen. Wanneer dit meegenomen in het plan kan je gaan kijken naar de benodigdheden.

Het uitgangspunt voor dit is op basis van waar je het magazijn voor wilt gaan gebruiken. Als dit een opslag is, dan heb je vooral grootvakstellingen en palletstellingen nodig. Wanneer je het magazijn wilt gaan inrichten als een werkplaats, dan komen werkbanken een vakkenkasten aanbod. Het is belangrijk dat het gehele magazijn op elkaar is afgestemd, zodat alles logisch is ingedeeld. Het optimaal benutten van deze informatie is dan ook van groot belang. Je kunt de ruimte maar één keer gebruiken. Nadat alle stellingen geplaatst zijn is het aanpassen van de indeling al een stuk lastiger.

Wat heb je nodig voor een magazijn?

Voor voorraad heb je opslagkasten nodig. Dit kan bijvoorbeeld in pallets, maar het kan ook zijn dat je deze producten direct uitpakt en op de daarvoor bestemde plek verwerkt. Wanneer je bijvoorbeeld een groothandel hebt, dan is het van belang dat je snel bij de gewenste producten kan om een bestelling af te ronden. Wanneer deze in een palletstelling staan, is het een stuk lastiger. Daarbij is voor chemische materialen een speciale opslag nodig. Hiervoor is een zuurkast of vloeistoffenkast nodig.

Zo efficiënt mogelijk

Door de werkplaats zo efficiënt mogelijk in te richten is het van belang om te kijken hoe de workflow het beste tot zijn recht komt. Wanneer hieruit naar voren komt dat een werkbank bijvoorbeeld op meerdere plekken gebruikt wordt, dan kun je overwegen om een mobiele werkbank te nemen. Deze werkbank kan je eenvoudig verplaatsen en op de gewenste locatie neerzetten. Hierdoor voorkom je dat veel spullen overbodig vaak verplaatst moet worden.

Wanneer een werkplaats niet efficiënt is ingericht, dan zullen de medewerkers extra tijd kwijt zijn met het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit valt eenvoudig te voorkomen door hier op voorhand over na te denken.

Geef een reactie