Lees de leukste shopblogs!

Koken & Tafelen

Siliconen bakvorm, bakken in vorm

Jij wilt graag bakken, maar je hebt zo nu en dan nog wel eens moeite om je baksel mooi uit de bakvormen te krijgen. Met een siliconen bakvorm is dat verleden tijd. Want een siliconen bakvorm is echt een geweldige uitvinding. Het flexibele materiaal zorgt er namelijk voor dat je de vorm gewoon kunt buigen en rekken. Hierdoor kun je gemakkelijk je taart of cake eruit halen zonder dat het breekt. Fijn toch?

Alle voordelen van siliconen bakvormen

Dat je bakcreatie niet meteen lelijk is als je het uit de vorm haalt is al een eerst groot voordeel. Naast dat zijn er uiteraard nog meer voordelen. Naast dat een siliconen bakvorm in de oven kan is het ook te gebruiken voor in de vriezer. De vormen zijn namelijk temperatuurbestendig van -60ºC tot 230ºC , waardoor je ook creaties kunt maken die in de vriezer moeten.

Ook over het schoonmaken hoef jij je geen zorgen te maken. De siliconen bakvormen zijn gemakkelijk schoon te maken met de hand, maar ze kunnen ook in de vaatwasser. Er zijn verschillende bakvormen te bedenken en dat geldt ook voor siliconen bakvormen. Die kun je vinden in verschillende soorten en maten.

Moet ik een siliconen bakvorm invetten?

Doordat het materiaal anders is dan andere bakvormen is het te begrijpen dat hier enige verwarring over kan ontstaan. Bij eigenlijk alle soorten bakvormen is het van belang om de vorm in te vetten. Anders wordt het namelijk lastig om een cake of gebak eruit te halen. Doordat een siliconen bakvorm een goede anti-kleeflaag heeft is het invetten van de bakvorm eigenlijk niet nodig. Echter is het wel aan te raden om bij het eerste gebruik de siliconen bakvorm wel licht in te vetten.

Bakken was nog nooit zo leuk

Door het gebruik van siliconen bakvormen wordt het bakken een stuk gemakkelijker en daardoor ook leuker. Hierdoor heb jij weer meer tijd om je eigengemaakte creatie mooi te gaan decoreren. Je kunt gaan decoreren aan de hand van het maken van vormpjes, of voeg lekker strooisels toe. Dat is tenslotte het leuke van bakken. Je kunt je eigen creativiteit erin kwijt.

Geef een reactie