Lees de leukste shopblogs!

Interieur

Verbouwing van je huis? Easy met deze stappen!

Moderne kunststof kozijnen

We moeten er allemaal wel een keer aan geloven. Je huis verbouwen. Het is bijna onvermijdelijk. Wanneer je een huis koopt, of het nu “tweedehands” of nieuwbouw is, er zal altijd het een en ander aan moeten gebeuren. En dat is helemaal niet erg, want je kan het dan precies zo inrichten zoals je het altijd al voor je hebt gezien. Die oude keuken die eigenlijk helemaal niet zo goed in het huis paste? Weg ermee! Vloerbedekking die zijn beste tijd gehad heeft? Vervang het met strak laminaat! Rotte kozijnen? Ga voor een modern kunststof kozijn en creëer een look waar de buurt jaloers op is!

Tips voor de verbouwing van je huis

Natuurlijk is de verbouwing van je huis niet alleen maar feest. Het kost tijd, vaak een hoop geld en de nodige bloed, zweet en tranen. Het is dan ook belangrijk dat je van te voren een goede planning maakt en georganiseerd te werk gaat. Je wilt onaangename verrassingen voorkomen. Plan gerust wat “vrije tijd” in. Gaat er iets mis bij een van de leveranciers, dan heb je in ieder geval een buffer. Zo voorkom je dat de loodgieter al staat te wachten, terwijl je keuken er nog niet is.

Daarnaast is het goed om niet ALLES zelf te willen doen. Geef dingen uit handen die je zelf niet kunt. Je vergeeft het jezelf nooit als dingen in jouw verbouwde huis niet goed uit de verf zijn gekomen, door jouw onervaren gefrot. Dat geeft alleen maar stress. Hak tenslotte knopen door! Als jij een kunststof deur of kunststof kozijn wilt, ga er dan gewoon voor! Het is per slot van rekening jouw huis!

Waar moet je nog meer op letten?

Verbouwen kan enorm stressvol zijn als je van tevoren niet alles hebt uitgedacht. Het is dus belangrijk dat je weet wat je wilt. Hoe gedetailleerder je plan, hoe beter de verbouwing uiteindelijk tot zijn recht komt. Bereken ook de geschatte kosten en houd rekening met extra kosten. Vraag op tijd vergunningen aan. Bedenk waar je zelf zolang gaat wonen en houdt er rekening mee dat een verbouwing 9 van de 10 keer langer duurt dan gepland. Laat verder de buren ook even weten dat je gaat verbouwen. Het spreekwoord is niet voor niets: Beter een goede buur dan een verre vriend!

Geef een reactie